måndag 1 mars 2010

Ny månad, nya utmaningar!!!!

Då har mycket av snön försvunnit här, det ligger dock kvar rättså mycket i vallarna. Vilket är tur eftersom Acke gärna inte kissar om det inte är snö... I tisdags va vi på valpkurs, sitta, sitta kvar, inkallning och bara vara lugn när vi andra tittade på en film om allmänlydnad hade vi för oss.
Det går bra med Acke han är väldigt rolig att jobba med och lär sig snabbt. Han börjar få rätt mycket skinn på sin lilla näsa och tar sig friheter, det gäller att vara på sin vakt och tänka två eller ännu hellre tre steg längre än honom.
I lördags va det första dygnet som han inte gjorde inne, men olyckor har hänt efter det.... det går ju på rätt håll i alla fall;-)
Idag har vi varit hos fabror veterinären och vaccinerat dem bägge;-) de gick bra!

En kul grej som hände igårkväll va att Acke for runt i lägenheten som en galning, vi förstog först inte vad det va frågan om. Efter ett tag bestämde jag mig att följa efter honom och det visade sig han va vid badkaret och röjde. Han hade helt klart bestämt sig att han skulle in under badkaret och vi tog bort väggen där, han for in och fick fatt i matknutan som låg där och luktade så himla gott!!!! Bra nosarbete där Acke! Sen tog vi det lugnt resten av kvällen tittade på bröllopsfotografen , se den! 

Acke har svårt att ta det lugnt, han gnäller rättså fort om det inte händer något och burträningen går inte heller så bra han piper och skäller om vi inte är i rummet också.... Men skam den som ger sig.
Ikväll ska jag och Zeb åka till klubben och träna på vår lydnad;-) han är himla duktig och det kommer att gå bra i alla fall så som det känns nu;/

Imorgon är det nya krafttag på valpkursen som gäller och på onsdag ska Acke jobba sin första dag, detta ska bli mycket spännande att få höra resultatet på. 
Fram tills nästa gång, nos nos!

2 kommentarer:

 1. Det kan ju ta tid det där med rumsrenheten. Med Amaya har det gått bra....tills inatt, då fick vi ett rejält bakslag. Men det blir nog bra tids nog.

  Passivitetsträning är inte rolig men ack så viktig. Jag tror som du att burtträningen kommer att gå bättre allt eftersom.

  Han verkar vara lite tuff Acke, en kille med bestämda åsikter. Kommer att bli bra när det blir färdigt men kan vara kämpigt på vägen dit.

  Ska bli spännande att få följa din och Zebs resa mot start. Jag tror det kommer att gå toppenfint.

  Kurs ena dagen och jobb nästa för Acke - han har ett härligt liv. Hoppas han förstår vilken tur han har.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Tack för de orden, du fick mig att le;-) Kram!

  SvaraRadera