tisdag 13 april 2010

Träning, träning, träning....

Dagar som dessa nu är ju helt fantastiska, man vill ju bara inte gå in! I söndags tillbringade vi tre timmar åt diverse hundträning, väldigt skojsigt.... Acke är som en duracellkanin, som bara går och går och går;-) Vi la spår, Zebs gick kanonbra och Acke tar spåret men plockar inte pinnarna ännu, en träningsak antar jag??!!

Lydnadsträningen går väldigt bra de är kanonduktiga båda två. Har tittat lite på tvåans moment, rutan verkar klurig;/ Ideér på inlärning av denna mottages tacksamt;-)
Vi har anmält Acke till en förberedande tävlingsförarkurs i höst, ska bli hur kul som helst!

Tro det eller ej men med Zeb satsar jag på ett Lp 1 och har anmält till två klass 1or till nu i sommar, en i Halmstad och en i Ullared. Eftersom jag inte kan tävla agility med honom längre tycker jag det kan vara ett bra sätt att uppehålla formen på oss!!!!

Acke ska på utställninge den 13/5 i Landskrona detta kan gå precis hur som helst så nu tränar vi på utställnings poserna;-) Godis är gott!!!!
Ikväll startar jag en nybörjar agilitykurs, "grisarna" följer givetvis med lite träning för oss själva först och sen hoppas jag att vi ligger tyst och snällt vid den teoretiska genomgången;/

Vi längtar nästa ihjäl oss till den 25/4 för då ska vi på uppfödarträff och träffa Ackes syskon, kan bara bli super!!

Njut av vårsolen kram kram.....

3 kommentarer:

 1. Haha, en duracellkanin :) Precis som det ska vara då! Underbart att han spårar. Du kan träna apporterna separat. Du kan lägga leksak istället för pinne, du kan gömma en godis under pinnen - finns massor med sätt du kan lära en hund att ta apporterna - så mycket svårare om de inte begriper vad de ska använda näsan till så bara njut du.

  Rutan tips finns också massor men vi kan väl ta det per telefon eller när vi ses? Annars blir mitt inlägg alltför långt.

  Kul med era kursplaner inför hösten - det gör mig så glad att ni är på G och tänker framåt.

  Ullared i juni? Har tävlat där och det är toppen, ska nog dit i år igen :)

  Godis är oumbärligt när man har en aussie ;) Spännande med utställning. Ni är så himla flitiga med allt. Jag blir glad men känner mig ohjälpligt efter.

  Du är duktig du som håller kurs. Hur många timmar hade du på ditt dygn sa du????

  Jag längtar massor jag med. Hoppas verkligen vi blir några stycken.

  Massor av kramar

  SvaraRadera
 2. Hoppas du tävlar i Ullared också! Gud så skoj med lite expertsällskap;-=

  SvaraRadera
 3. Ja, det vore jätteroligt med en expert som du på plats :)

  Kram

  SvaraRadera