onsdag 22 september 2010

Lydnadskursen

Igårkväll va jag och Acke på hundkurs igen, till en början trodde jag att han skulle örja mig.... Han slet som en galning i kopplet och pep, ylade omvartannat Han kunde faktiskt lugna sig något efter ett tag och koncentrera sig på mig och uppgiften. Han bli alldeles till sig av att va på klubben, vet inte om det finns något jag kan göra åt det förrutom tålamod och mycket träning på klubben... Han är nästan ett och ett halvt år yngre än de andra hundarna i kursen ändå fixar han det mesta galant
Igår tränade vi plats, stå, kontakt och Lollo som vår instruktör heter, visade med sin hund inlärning av gripande på förmål!!! Då kan jag ju säga stolt att min hund kan detta redan, hi hi hi något som han faktiskt är riktigt jävla bra på
Vi har köpt oss en klicker, kan inte detta ännu dock. Svårt med allt man ska ha i händerna tycker jag. Har ett nytt belöningssätt att träna in också, ska ge Acke gobiten på vänster sida av magen vid inlärning av moment gå med kontakt... Ha ha fasiken vad man är vanemänniskq/ hund men övning ger färdighet!!!!
Idag har jag jobbat extra men i eftermiddag blir det ett spår och lite av den "roliga" klickerträningen....
En kul grej med Acke är att han har en riktig favvoleksaken bäver som han går igång som 17 på, måste nog se till att köpa fler av dem....
Mitt sista inlägg går till Devil en golden border blandis, han tog sitt sista andetag igår, en tung dag för hans nära och kära. Han har inte ont längre och Devil hade ett fantastiskt liv!! Kram Devil från mig och de mina
eksak

3 kommentarer:

 1. Nuså har jag läst! Så kul att ni är så duktiga på kursen trots att Acke är så mycket yngre än de andra - men jag är inte förvånad! jag har ju sett er jobba ihop :)

  Även jag har problem med klickerna av samma anledning + att jag ofta klickar för sent och ibland klickar "av bara farten" ....inte lätt att vara hund i det Nilssonska hemmet ;)

  Jag tror och hoppas att du får ordning på hans bus ju mer ni tränar och ju mer han uppskattar er träning så det till slut blir viktigare än allt annat.

  Hoppas spåret går bra!

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Usch stackars Mattias och alla andra berörda. Aldrig lätt de där =( Tänker på dom Devil kommer bli saknad!!

  Kämpa på Ann hur motigt de än känns. Tro mig jag känner igen varje ord du skriver!! Du kommer säker få se Annie nästa lördag hur hon beter sig när hon blir stressad och då kommer du se hur lika dom är. KÄMPA PÅ och GE ALDRIG UPP!!! Tro mig de kommer gå!!

  KRAM

  SvaraRadera
 3. Jag är ju alltid inne och läser era inlägg flera gånger och kom på en sak som jag trodde att jag redan skrivit om men tydligen missat helt: Att åka upp till klubben och bara vara! DET tror jag är viktigt. Att inte börja jobba förrän han är lugn. Går ju så klart inte på kursdagar men kanske någon annan gång?

  Gissar att ni har fullt upp med flytten nu. Så glada för er skull, hoppas ni kommer att trivas och känna att det är ert drömhus redan från start. Ses på lördag! :)

  Många kramar

  SvaraRadera