tisdag 31 augusti 2010

Vandring i stan och test för kommande kurs i höst!

Jag är ute mycket i skogen nu, älskar nämligen att plocka svamp;-) Doggsen gillar att få springa lösa och hittar ju altid de äckligaste dypölarna att svalka sig i.... Acke har nog lungnat sig något i sin könsmognads jävlighet???!!! Har legat lågt med vad det gäller träningen för honom, det har faktiskt bara vara de vanliga sakerna ni vet, vänta på maten, sitta kvar i bilen när dörren öppnas osv.

Här om sistens va Madde och Billy på besök, riktigt skoj att få se dem leka ihop. Lika barn leka bäst;-)

Igår skjutsade jag min mamma in till stan, hon hade ett besök på lasarettet. Jag och Acke tog oss en lång promenad under tiden, vi va på torget, vid nissan, på österskans(stor central busshållplats), gick gata upp och gata ner mitt inne i smeten. Ni kommer inte tro det när jag säger det, han va älskvärd min lilla kille;-) Gick runt som om han aldrig gjort annat än strosat inne stan;-) Skötte sig exemplariskt, visst ett par pip när vi mötte andra hundar men inte mer än så!!

Igårkväll va vi på oskarströmsbk, vi skulle bli TESTADE!!!!! Ett rättså simpelt test iof men jag har varit nervös över hur detta skulle gå;-)Vi satte hundarna och gick ca 15 m, där det satt kvar med viss störning.
Ligg, sitt och stå kommando.
Kontaktövning i ca 10 sek.
Följsamhet.
Acke och de andra klarade detta hur bra som helst, så nu ska vi börja med förberedande tävlingslydnad;-))))
Vi kommer vara en grupp på sex, med mycket varierande hundar i alla åldrar. Acke kommer att vara yngst(kanske inte gör något att han är odrägligast på plan då) i gruppen!3 kommentarer:

 1. Jag sitter här och myser. Gillar så dina val och ditt tänk runt hundträningen och jag märker ju också hur det ger resultat! Att låta honom få lite "ro" när hormonerna brusar är nog bästa "medicinen". Härligt att stadspromenaden gick bra, blir så stolt när jag läser dina rader. En riktig snygging är han också och så mycket päls han fått!!

  Grattis än en gång till fint inträdesprov. Kursen kommer att gå jättebra för er!

  Ses om en månad om inte annat (Madde kommer också!)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Han är så underbar er lille killa <3<3 Grattis till fint resultat i helgen. Kompisar som skvallrat för mig ;) Stolta är vi över lille bror Acke =)

  SvaraRadera
 3. Så snyggt det blev med nya bilden högst upp på sidan. De är så fina båda två!
  Kram

  SvaraRadera