fredag 15 oktober 2010

Acketräning....

Nu har nog Acke landat något lite granna. Han stimmar fortfarande upp sig när vi kommer till klubben, men när vi väl kommer igång att jobba så har han bara ögon för mig;-)))
Häromdagen va min träningkompis Jessica här, vi la två spår till dem, dock bara ett till Zebban. Båda gick suveränt, Jessica hade lagt ett spår som påminner om appellspåret och han tog sig runt utan några som helst problem. Det enda om man nu ska klaga så är det att alla pinnar inte följer med in, ÄNNU!!!!!
I förgår va vi på klubben jag, Jessica och Madde vi la spår och tränade på lydnad. Vi är ju alla väldigt olika långt komna, men riktigt skoj att titta på de andra när det gör sina övningar. Madde är i tvåan med Billy och ska upp i lägre snart får vi hoppas.... Det är mycket för allas våran lilla Madde nu;-) Jessica och Zacke är i eliten och tyvärr får hon inte tävla bruks för Zacke är en blandis....

Igårkväll va det min och Ackes kurs igen och vi tränade på fot, ställande under gång, inkallning, apporten och hoppet....Han är världens roligaste hund och vill såååå mycket. På det viset är vi lika varandra!!!

I fot övningen har vi kommit fram till att jag ska använda mig av ett kortkoppel för att hålla tillbaka honom lite, han har en tendens till att traska före mig, då åker samtidigt rumpan ut. Ytterligare en grej för mig att tänka på är att gå fortare för jag saktar ner när jag tycker att han går förbi mig, vilket han inte gör om jag går på i ett jämt tempo....
Vi håller på med våran träning på ett snabbt läggande, går kanon ibland och mindre bra ibland....
Ställandet är inga problem, kanske att hans rumpa åker ut något i själva stoppet.
Inkallning, no problems!! Snabbt, snyggt och oftast perfekt ingång;-)
Hopp, lika som ovan;-)
Plats och tandvisning börjar arta sig, han ligger kvar hela tiden, dock går jag fortfarande fram och belönar under tiden. Någon gång då och då;-) Tänderna visar han gärna med STOR glädje;-S men hellre det än att han är rädd.....!!!!

Kanske, kanske om det går lika bra framöver att jag ska vara med på träningstävling på klubben i vinter och i jan el februari har Oskarström en lydnadstävling, jag lovar inget vi får helt enkelt se..... Mitt och Ackes först mål;-)

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder och vilket härligt inlägg!! Ni är ju så långt komna så jag blir alldeles chockad. Kul att ni satt upp ert första mål, ni kommer att ha många mål tillsammans tror jag ;)
    Trevlig helg och tusen kramar

    SvaraRadera