tisdag 4 januari 2011

Gott Nytt År!

Hej mina läsare!
Sorry att jag inte varit flitigare med bloggandet, har haft en miljon andra saker att göra.... Tex fylla 30, åkt på semester, kommit iordning i huset, jobba, skaffat katt, jul, nyår...mm, mm, mm!!

För att börja från början så tycker jag och är helt säker på att många med mig att denna stränga kyla inte direkt gynnar till bra hundträning...??? Svårt att gå på snön, att ha någonstans att va mm...
Har också hört att spåra i snö är att ge dem "ledtrådar" ioch med spåren som blir??? Stämmer detta?

Vi har däremot tränat på uppletande, inte Ackes bästa moment men det tar sig. Vi tränar ett par föremål på djupet sen lägger vi ner det för ett tag och så kör vi igen!! Han tycker ju såklart att det är SKITskoj och håller en hastighet på 150;-) min Acke det!!

Lydnadsträningen går också hur bra som helst, hade det inte varit för störningskänsligheten så??? Jag vet att jag skrev om en tävling i min hemma klubb oskarström i feb, men jag ger mig inte ut på det, ännu!!!
Felet är att jag nöjer mig inte med ett andra pris, det ska vara perfekt och jag vet att han kan måste bara lugna sig lite och mogna mentalt... Tar förmodligen lång tid.... Men vinner han sen är det ju värt det;-)

Om det är någon som läser detta och har tips på hur jag ska göra så berätta för mig, TACK!
Fick ett tips av den bästa uppfödaren i världen allas våran Annelie om att bara vara med på plan och ha Acke i fotkomando, med belöning på kontakt.... Måste nog erkänna att jag har slarvat lite där, har inte varit på plan så mycket på sistonde;-/

Har skaffat mig ett litet nät med likasinnade som ska försöka att träna ihop, Jessica med Zacke, Madde med Billy, Cicci med Sigge och Louise med sin lilla spexa;-) Längtar tills vi kommer igång!

En fundering? Vi ska ju på Mh den 15 maj, är det någon som vill träffas redan den 14? Träna snacka skit ja och annat vi är jädrigt bra på;-)

Vill skicka en styrkekram till Malena och Annie;-)


Va rädda om er;-)

3 kommentarer:

 1. Skoj med uppdatering! Har full förståelse för att man inte bloggar så ofta. Alltid mycket att göra och så är det ju Facebook. I alla fall har jag blivit sämre på att blogga sen jag började "hänga där".

  Jag gillar ju vintern men visst är det svårare med träningen! Däremot tror jag inte att det gör något att man lämnar synliga spår på snön om man spårar. Hundarnas luktsinne är så mycket mer framstående än deras syn....men det är bara min tro det.

  Skoj att höra att uppletandeträningen går framåt *tummen upp*

  Tycker det är bra att du väntar med tävling till ni känner er redo - det ska vara skoj att tävla! Det jag menade i mitt råd var att man ska skynda långsamt med de hundar som är störningskänsliga, att minska kraven....även om de KAN en sak bra när vi är själva är det såååå mycket svårare när störning finns. Därför är mitt råd, sänk kraven och låt honom lyckas.

  Bra träningskompisar är guld värda - var rädd om dem!

  Jag har också funderat på det. Jag gör gärna en inbjudan även till lördagen. Men kanske kan jag inte vara med. Tilda ska löpa ungefär där och kanske, kanske ska jag para henne igen ;)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag är med på o träffas redan den 14de, jag kommer antagligen o boka stuga för en eller ev 2 nätter. Måste ju passa på o åka till ullared när man är så nära. Skönt att ta det lugnt så man hinner med allt o alla.

  SvaraRadera
 3. Vad kul med en uppdatering! Känner igen det där med att det går ett tag mellan blogginläggen... :-) vi kommer gärna på lördan och snackar skit, bra ide! Kramar från Malin och syster Essie

  SvaraRadera