måndag 11 juli 2011

Brukslägret i Ystad 2011

Oj oj oj oj oj ! Vilken vecka! alldeles lagom väder och alldeles underbart!

söndagen den 3/7 kl 18:00 samlades vi för upprop och delades upp i våra grupper, jag hade valt sök och brukslydnad;-) Sammanlagt va vi 9 personer men bara 8 förare. I gruppen hade vi schäfer, labrador, flatte, kelpie, border collie och aussie;-) Allihopa va olika långt komna endel tävlade elit, någon i lägre andra så som jag helt gröna. Vår instruktör va Christer Larsson från någonstans i dalarna, han själv hade en schäfertik som heter Pila.

Dag ett: Kasst väder men det gjorde inget, vi tillbringade dagen i tät bokskog så även fast det regnade blev vi inte speciellt blöta. hemsk terräng att springa i uppåt, uppåt, uppåt...väldigt strängt när jag nu passerat 19 kilos viktuppgång;-/
Ackes första sök, gick i koppel och direkt på figurant. Han skällde till men sen kampade han som ett vilddjur;-) andra söket likadant. Däremot tredje till sjätte skicket gick han själv ut ca 10 - 20 m och hittade figurant som lekte livet ur min gladaskit hund;-)

Dag två: Helt mör i kroppen, Acke sugen som FAAAAN på arbete;-) Vi åkte till ett annat ställe som va lite mer lummigt, varmt som tusan denna dag men ytterligare en otrolig dag;-) Acke stack själv ut på skicken ca 20-40 m hittade figuranter alla åtta skicken;-)
Dag tre: Lydnadsträning precis HEEEEEELA dagen lång;-) eftersom vi hade fest kvällen innan tyckte lägerkommitén att det inte va lämpligt för alla att sätta sig i bilen och dra iväg...Undra varför;-)???
Lydnaden gick bra, vi tränade på framförgåendet, budföring, linförighet och tungapporten. Givetvis körde vi plats också både med skott och utan.

Dag fyra: Sök på sammaställe som dag två fast ny plats. gick kanonbra även idag, flera skick nästan ut på djupet;-) Acke visar sig återigen från sin bästa sida.
Dag fem: Sök på samma plats som dag ett fast nytt ställe;-) Idag skickade vi Acke flera gånger på varje sida ända ut på djupet, figuranterna hade även nät på sig som både försvårar för synen och lukten. Kanonduktigt!

Dag sex: Lydnad fram till kl 14 då vi käkade lunch och sedan begav oss hemåt. Vi tränade på apporteringen i appelklass, ingångar, gruppkomenderingar och så platsen då såklart!

Summa summarum är en kanonvecka vad det gäller allt, camping, väder, kompisar, mat ställen, träning;-) Jag har lärt mig så himla mycket om sök, vi har ju hela tiden haft praktiskt träning men genomgångarna av alla hundar vid fikan efteråt har ju varit som teoripass. Söket är verkligen ett tidskrävande moment och det ställer stora krav på alla deltagare, figuranterna gör ett enormt jobb med hundarna ute i rutan så har man inte ett gott gäng kan det bli svårt att träna....

Jag har nästan bestämt mig för att åka nästa år också, men då blir det med hela familjen i släptåg;-) Men för en händig kvinna är inget omäjligt eller;-)

Tjolahoppsan;-)

1 kommentar:

  1. 19 kg!?? Du måste skoja! Du ser inte alls så stor ut. När är det dags?

    Vilken underbar vecka ni haft och så mycket ni har lärt er! Jag vill ju också åka på läger när jag läser om allt ni gjort. Så duktiga ni är tillsammans du och Acke! Kommer ni att fortsätta med söket eller hur tänker ni?

    Ha det bäst och hoppas vi kan ses snart.

    Kramar

    SvaraRadera