måndag 19 juli 2010

Könsmognad!

Så har det då börjat....Acke lyfter på benet och har gett sig fan på att han ska testa varje gräns till bristningsgränsen hos oss båda. Han gör utfall mot Zeb värre än innan, han vaktar här hemma, har myror i brallan var vi än är och så skäller han när han inte får som han vill(vilket är, typ aldrig).
På midsommar var vi hos Madde och Mikko, vi va sex personer och sex hundar i alla åldrar, det gick bra faktiskt lite gruff gruff såklart och Acke fick på nöten rejält. Han hade nog gjort som han brukar med Zeb men det går ju inte riktigt med alla så det fick han erfara med hälta och ett hack i örat.
Va på träning i oskarström i onsdags då va Acke fastbunden i en krok jag haft i många herrans år, den va böjd när jag skulle plocka upp den, Zeb har varit bunden i den i 8 år och aldrig har den sett ut så.... Stark som en oxe är han.... Fick ta i honom rejält på träningen då han smet och gjorde utfall mot andra hundar, fick mig ett par rejäla bitmärken på köpet.....

Acke är fortfarnade snäll men han vill så hemskt gärna vara med och blir tokig om han inte får det. Säker en vanesak men än dock påfrestande att man ska behöva vara arg på honom. Hemma är det i princip som vanligt, han vaktar, bra ibland mindre bra ibland.
Han har tjuvat mat från oss ett par gånger, det är ju vårat eget fel eftersom vi inte stängt dörren in dit. Han ser ut som en fotboll sen skiter han stup i kvarten(rätt åt han;-)) Richard käkar proteinpulver vid träning osv, detta hade han rivit ner en dag och fått i sig, jag kan bara säga att det rann ur honom, och hallon luktade det inte!!!!

Vi är och badar väldigt mycket med vovvarna, dels gillar vi det och när det har varit så här varmt så är det ett bra sätt att motionera dem på. Sjöar är vi vid som oftast men har även varit på stranden i Falkenberg, det va en tuff dag. Acke tog det inte lungt i mer är två minuter sammanhängande så vi fick turas om att hålla i honom, den omtalade kroken sattes i men den lyckades han dra upp.... Hände inget, men va f*n!

Igår va vi hos våra vänner de har en liten raggdoll kattunge, grymt söt;-) Första gången Zeb och Acke träffar Wilgot, det gick faktiskt bra. Wilgot drog till Acke så han förstog att det inte va okej att göra hur som helst...tuff kisse;-)

Träningen fortskrider. Idag har vi spårat, det går bra men ha plockar inte en pinne. Agilityn har vi testat lite mer nu, han älskar det och är grym;-) Lydnaden går också farmåt behöver träna mer med störning nu i fortsättningen bara....Men som ni läst om tidigare är det vårat lilla problem att störning är svårt. Men skam den som ger sig;-)

Samtidigt som Acke är tuff så är han snäll och jag kan skratta åt honom för han är en lustigkurre;-) Vi är så glada för vår lilla hund trots att han promenerar på våra nerver ibland. Alla barn ibörjan heter det ju....Både för Acke och oss!

2 kommentarer:

  1. Hmm...hmmm...den här uppfödaen kunde bara läsa sista fyra raderna och även där var det lite luckor *asgarv* Tror jag ska göra mig onåbar i ca 1 1/2 år nu ;) Nädå, jag vet att de blir pestiga, särskilt pojkarna, men med den fina grund som ni har lagt är jag inte ett dugg orolig. Lite fråa hår kan ni nog räkna med och ni är välkomna att ringa och beklaga er när han är för jävlig! Pussa på'n från mig och ge en till Zrb också.
    Massa kramar

    SvaraRadera
  2. Gråa hår skulle det stå....

    SvaraRadera