tisdag 25 januari 2011

Snart ett år...

Som titel skvallrar lite om så har det snart gått ett år sedan Zeb fyllde 8 år och fick Acke i present.
Det har varit ett händelserikt år på många sett, Ackes första år hemma hos oss. Jag ska försöka sammanfatta det så gott jag kan, men jag är ganska så bra på att tappa tråden så räkna inte med för mycket...

Efter att ha besökt Anneli och valparna cirka en gång i veckan sedan de var två veckor gamla så fick vi äntligen ta med oss Acke hem. Det var snö ute som tusan så jag grävde en liten fyrkant i snön så att han kunde kissa ute. Den var väldigt fin, släta fina väggar med vallar över 1 meter. Men det tog cirka 30 sekunder för Zeb att visa Acke vart den svagaste vallen var och hoppa ut:)  När det var dax att ha med mig Acke första gången på jobbet, han kom in i det mycket bättre än vad jag trodde. Nu så har han sina ställen i bilen där han ligger och tittar och sover om vartannat. Det var även här någongång som vi gick valpkurs med honom, har för mig att den började i slutet av februari och pågick lite in i april. Tyckte att det var kul att vara på kurs med honom men jobbigt med, om jag släppte focus ifrån honom en millisekund så stack han eller iaf tröttnade på vad som hände och hade beslutat sig för att lösa det på egen hand.


I den takten som snön försvann så gick det lättare att gå ut och träna och busa med killarna. När vi var på den första kennelträffen så visade Tytti och Tarrak hur en sökruta ska behandlas, så bland annat så tränades det mycket sök, sökruta och Lydnadsmomenten till både ettan och tvåan. Jag tycker att det gick bra, Ann och Acke hade (och har fortfarande) en väldigt fin kontatkt. Tyvärr så kom det ett bakslag i och med hans könsmognad och han tappade ganska mycket focus och upptäckte hur kul det är med andra hundar, mycket roligare än vad både jag och Ann kan vara. Men jag tycker mer och mer att han förstår att desto mer han är med oss desto lugnare blir han mellan momenten, som sist vi var och tränade i ett ridhus, då satt han nästan helt tyst uppbunden när vi inte sprang med honom utan byggde bana, det har i princip aldrig hänt innan så det kändes väldigt bra och på rätt håll på något vis:))

I april så gjorde Ann och Zeb debut i Lydnadsklass 1 med en slutpoäng på 165,5 Efter tre tävlingar så hade de fått sitt Lp1 och Zeb bad om att bli pensionär och så kommer det nog bli, fast vi var på en prova-på-kurs i Rallylydnad i höstas och det gillade han så man vet aldrig....:)


I maj/juni så var vi och tittade på hus och det slutade med att vi köpte ett, det gör nog så som oftast:) Vi skrev papprena i Juni och fick tillträde till den 28 september, ganska så lång väntan över sommaren plus att våran lägenhet visade sig vara mycket svårsåld men det hela löste sig till sist och nu bor vi i huset och det är ingenting vi har ångrat för fasiken vad fint och skönt det är här:) Vi har en väldigt stor tomt, cirka en halv fotbollsplan. Detta har vi märkt är väldigt skönt, både för oss och för Zeb och Acke, särskilt Acke som vi tycker har mognat väldigt mycket sedan vi flyttade hit.

När Acke fyllde ett år så fick han en katt i present som heter Musse, väldigt bra störningsträning får man säga:)

Just nu så är vädret lite som det är så istället så blickar vi fram mot kennelläger i påsk och MH i maj och givetvis fortsatt träning...

Jag kommer inte ihåg om vi har berättat om hur namnet ACKE kom till så jag tänkte sluta detta inlägg med det. A kommer ifrån Ann, C ifrån riChard, K ifrån Kristiansson/Karlsson och E ifrån zEb


4 kommentarer:

 1. Tack för sammanfattningen om det första året! Underbart att läsa om. En del nyheter för mig var det också, trots att jag tycker att jag alltid lägger näsan i blöt ;)......Att Acke var Zebs present, att Musse var Ackes present och att namnet Acke kommer av bokstäver i era namn var nytt för mig.

  Gott att höra att han så sakteliga börjar landa, er fina Acke - men så har han ju också förutsättningar med er båda som tränar honom så flitigt och Zeb som visar hur en hund EGENTLIGEN ska uppföra sig.

  Ser fram emot att ses, om inte förr så på kennellägret och sen på mh:t.

  Kramar till er alla

  SvaraRadera
 2. Fint skrivet Richard! Vi har de finaste grisarna:-)

  SvaraRadera
 3. *Trycker på gillaknappen*

  SvaraRadera
 4. Grattis till er första träningstävling. Ni är så duktiga och jag är full av beundran!
  Kramar

  SvaraRadera